Közhasznú AlapítványBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Segítő munkatársak

Tábori FerencÓév búcsúztató kirándulás

Budapest II. kerületében, Máriaremetén, alapítványunk székhelye mellett találha-
tó a Remete-szurdok.


Szilveszter előtt egy nappal a hideg, tiszta időben segítő munkatársaink közül az elszántabbak kirándulást tettek a Remete-szurdokban, illetve a mellette lévő Hosszúerdő-hegyen. Az erdei sétán és a hegymászáson kívül sort kerítettünk a Budai-hegység e különleges képződményével való ismerkedésre, íme néhány információ a tanösvényen található ismertető táblákról:

A Budapest környékén egyedülálló szurdokvölgy tájképi jelentőségén túl, sajátos geológiai, állattani és kultúrtörténeti értékeket rejt.
Érdekes a szurdok völgyáttöréses kialakulása, majd az azt követő patak-átirányítás (kaptura). A Budai-hegységben ritkának számító Dachsteini mészkő legjelentősebb előfordulását láthatjuk itt.
A szurdokban és környékén a Dunántúli-középhegységre jellemző növényfajok uralkodnak, de megtalálható itt egy, az Északi-középhegységben élő virág, a Waldstein-pimpó is.
A terület 11 növénytársulásában 550 növényfaj található, közülük 42 védett.
A 16 kisebb-nagyobb barlang, a sziklás részeket és törmeléklejtőket borító erdőkben élő növény és állatfajok, izgalmas felfedezésre adnak módot a kirándulóknak és szakembereknek egyaránt.

Köszönet segítő munkatársainknak!

Alapítványunk szeptember 19-én szombaton délután és este a Hármashatár-hegyen lévő, erdei iskola céljait szolgáló - most felújításra, modernizálásra váró – épület előtt segítő munkatársait látta vendégül.

A kuratórium meghívására, a kicsit borongós, esőre hajló időben tizenöten gyűltünk össze.
A kuratórium nevében, annak elnöke, Kékesi Márton köszönte meg a segítő munkatársak önzetlen munkáját és kérte, hogy a továbbiakban is támogassák az alapítványt céljai megvalósításában.
A köszöntő után tábortűz mellett, kötetlenül folyt a beszélgetés, közben a bogrács is előkerült, s készült az igazi gulyás. Amíg a bográcsban főtt az étel, ki-ki vérmérséklete és ízlése szerint fogyasztott a jófajta italokból. A vacsorát már a szemerkélő eső elől az épületbe húzódva költötte el a csapat, kellemes, oldott hangulatú beszélgetés mellett. A késő estébe nyúló találkozó után egyöntetű volt a vélemény: szükség van ilyen alkalmakra, ezek adnak erőt, bátorítást a további munkára, együttműködésre.
Honlapkészítés

a href="http://www.mystat.hu/query.php?id=117033" target="_blank">